EXPLORE. TASTE. SHARE.

Passievrucht mango mousse

Passievrucht mango mousse

Deze heerlijke passievrucht mango mousse is een heerlijke afsluiter voor jouw kerstdiner. Binnen enkele stappen staat er iets heerlijks op tafel. Durf jij het aan?

Ingrediënten

Bodem
100 gram koekjes naar keuze

150 gram mango
150 ml (plantaardige) slagroom
200 gram (plantaardige) roomkaas
1 theelepel vanille extract
35 gram poedersuiker (vervanger)
15 ml citroensap
1 zakje klopfix

Passievrucht gelei
150 gram passievrucht
25 gram suiker (vervanger)
10 gram maïzena
Scheutje water

 

In samenwerking met: Meladolcevita

Bereidingswijze

  • 1
    Pureer de mango met een staafmixer.

  • 2
    Klop de slagroom met de klopfix lobbig en voeg hier de roomkaas aan toe. Mix dit tot een egaal mengsel.

  • 3
    Voeg de vanille extract, poedersuiker (vervanger) en citroensap toe en meng dit tot een egale mousse. Zet de mango mousse voor minimaal 3 uur in de koelkast.

  • 4
    Pers de passievrucht sap uit en zeef de pitjes eruit.

  • 5
    Verwarm het passievrucht sap samen met de suiker (vervanger).

  • 6
    Meng de maïzena met een scheutje water en voeg dit aan het passievrucht sap toe. Laat dit zachtjes inkoken en indikken. Laat de passievrucht gelei afkoelen.

  • 7
    Verkruimel de koekjes en verdeel deze over 4 glaasjes. Schep hier de mango mousse en passievrucht gelei overheen. Geniet!

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel