passiefruit-kwarktaart
Passievrucht-kwarttaart

Ingrediënten

100 gram maria koekjes
50 gram ongezouten boter
1 eetlepel water
750 gram magere kwark
Sap van een halve citroen
Schil van een hele citroen
50 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
10 gelatine blaadjes (2 pakjes)
4 passievruchten

Deze kwarktaart met passievruchtengelei is heerlijk fris en zoet tegelijk. Deze taart ziet er ook nog eens spectaculair uit, echt een aanrader met feestelijke gelegenheden!

Bereiding

  • 1
    Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier
  • 2
    Verkruimel de biscuitjes heel fijn. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes samen met een eetlepel water door de boter tot het goed gemengd is.
  • 3
    Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast.
  • 4
    Neem een kom en meng de kwark met de citroenschil en het sap. Zodra dit goed gemengd is, meng je ook de poedersuiker en het zakje vanillesuiker erdoor.
  • 5
    Neem een grote kom met koud water en laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 5 eetlepels water en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (het mag niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
  • 6
    Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Meng dan de helft ervan goed door het kwarkmengsel. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel.
  • 7
    Meng de overige gelatineblaadjes met het passiefruitpulp en verdeel dit netjes over de taart.
  • 8
    Zet nu voor minstens 3 - 4 uur in de koelkast.
  • Andere recepten