passiefruitmousse
Passiefruitmousse

Ingrediënten

1 blikje gecondenseerde melk
8 passievruchten
500 ml slagroom
14 g gelatineblaadjes

Dit heerlijke recept kregen we van onze Colombiaanse boer. Mousse van passiefruit is een zeer populair dessert in Colombia. Het is een heerlijk gerecht en heel makkelijk te maken. In Colombia maken ze de mousse traditioneel met gecondenseerde melk. In dit recept is dit gecombineerd met slagroom, waardoor de mousse lekker luchtig en zacht wordt.

Bereiding

  • 1
    Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Wrijf het vruchtvlees door een zeef om de zaadjes te verwijderen.
  • 2
    Mix het vruchtvlees met de gecondenseerde melk en roer tot het goed gemengd is. Sla de slagroom half stijf in een aparte kom. Week de gelatine in een beetje warm water. Knijp de blaadjes uit.
  • 3
    Meng het vruchtvleesmengsel met de slagroom. Voeg de gelatine toe en roer door tot een homogene massa. Giet het mengsel in individuele vormpjes.
  • 4
    Zet in de koelkast, tot de mousse enigszins stijf is. Dek dan elke vorm af met een velletje bakpapier. Serveer de mousse met een beetje passievruchtvlees over elk dessert. Geniet ervan.
  • Andere recepten