souffle-passiefruit
Passiefruit Souffle

Ingrediënten

3 eidooiers
100 gr suiker
15 cl passiefruitsap*
6 eiwitten
1 el boter
sap van een halve citroen

Ons Discovered passiefruit smaakt heerlijk in desserts. Dit recept voor soufflé met passiefruit is mooie afsluiter voor een feestelijk diner!

Bereiding

  • 1
    Eierdooiers, de helft van de suiker en twee derde van het vruchtensap samen romig kloppen.
  • 2
    Klop de eiwitten en de rest van de suiker stijf.
  • 3
    Meng het eiwitmengsel voorzichtig met het eidooiermengsel.
  • 4
    Vier kleine soufflevormpjes invetten en bestrooien met suiker.
  • 5
    Het mengsel in de vormen doen en 12 minuten bakken in een voorverwarmde oven bij 180 graden.
  • 6
    De resterende vruchtensap met twee eetlepels suiker, citroensap en een beetje water aan de kook brengen. Zeef het mengsel. Serveer deze saus lauwwarm en apart bij de souffles.
  • 7
    Serveer de souffles onmiddellijk, anders zakken ze in.
  • 8
    * Om sap over te houden (zonder pitjes): wrijf het vruchtvlees van de passievrucht door een zeef of pers de twee helften met een citruspers.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten