parelcouscoussalade-granaatappel-DS
Parelcouscous salade met granaatappel

Ingrediënten

300 gram parelcouscous (te koop bij grotere supermarkt of Arabische winkel)
1 appel
1 granaatappel
(vegan) geitenkaas
Half groentebouillonblokje
Teentje knoflook
Bosje lenteui
Zakje snijbiet (sla)
Peterselie en/of munt
Evt. dressing van lepel olijfolie, beetje citroensap en snufje komijn

Parelcouscous wordt veel gegeten in het Midden-Oosten en is een iets grotere variant van de gewone couscous, een mooie ronde korrel. Ook dit is weer zo’n maaltijd die je heel lekker de volgende dag als lunch kan eten. Een lekkere grote bak maken dus!

Bereiding

  • 1
    Kook de parelcouscous in ruim kokend water met het bouillonblokje 12-14 minuten. Snij ondertussen de appel en de lenteui in stukjes.
  • 2
    Verwijder de pitjes uit de granaatappel (bekijk hier hoe je dat doet). Bak de lenteui kort met de knoflook.
  • 3
    Als de couscous klaar is laat je het een beetje afkoelen. Vervolgens meng je de groenten en fruit erdoor en strooi je er wat kaas en kruiden over.
  • Deel dit recept

    Andere recepten