EXPLORE. TASTE. SHARE.

Parelcouscous salade met granaatappel

Parelcouscous salade met granaatappel

Parelcouscous wordt veel gegeten in het Midden-Oosten en is een iets grotere variant van de gewone couscous, een mooie ronde korrel. Ook dit is weer zo’n maaltijd die je heel lekker de volgende dag als lunch kan eten. Een lekkere grote bak maken dus!

Ingrediënten

300 gram parelcouscous (te koop bij grotere supermarkt of Arabische winkel)
1 appel
1 granaatappel
Geitenkaas
Half groentebouillonblokje
Teentje knoflook
Bosje lenteui
Zakje snijbiet (sla)
Peterselie en/of munt
Evt. dressing van lepel olijfolie, beetje citroensap en snufje komijn

Bereidingswijze

  • 1
    Kook de parelcouscous in ruim kokend water met het bouillonblokje 12-14 minuten. Snij ondertussen de appel en de lenteui in stukjes.

  • 2
    Verwijder de pitjes uit de granaatappel (bekijk hier hoe je dat doet). Bak de lenteui kort met de knoflook.

  • 3
    Als de couscous klaar is laat je het een beetje afkoelen. Vervolgens meng je de groenten en fruit erdoor en strooi je er wat kaas en kruiden over.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts