EXPLORE. TASTE. SHARE.

Parelcouscous met geroosterde barhi dadels en flespompoen

Parelcouscous met geroosterde barhi dadels en flespompoen

Dit kleurrijke recept is een verrassing van smaken. Laat je verrassen door producten als Barhi dadel en flespompoen. Dit gerecht is geschikt voor het avondeten, maar ook lekker om mee te nemen als lunch.

Ingrediënten

200 gram Barhi dadels
500 gram flespompoen
150 gram parelcouscous
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel baharat specerijenmix
50 gram geroosterde gezouten pistachenoten
1 stengel lente-ui
100 gram rode kool, fijngesneden
1 takje munt, blaadjes fijngesneden

Optioneel:

Granaatappelmelasse, als dressing
1 takje dille, fijngesneden
Halve komkommer

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden. Verpak de barhi dadels in aluminiumfolie en rooster deze voor circa 1 uur in de oven, of totdat ze zacht en goudbruin zijn.

  • 2
    Snijd de flespompoen in halve maantjes en/of blokjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel de pompoen met olijfolie, peper en zout. Bak de pompoen ongeveer 30 minuten mee.

  • 3
    Toast de parelcouscous voor circa 2 minuten in een bakpan met wat olie, tot de parelcouscous een klein beetje goudkleurig wordt. Kook de parelcouscous vervolgens in gezouten water en met wat olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de couscous de laatste paar minuten goed in de gaten, aangezien hij makkelijk te gaar wordt.

  • 4
    Hak ondertussen de teentjes knoflook fijn en bak ze in wat olie. Fruit hierin ook de baharat specerijenmix op middelhoog vuur voor 1 minuut. De smaken komen hierdoor vrij.

  • 5
    Zodra de parelcouscous klaar is, giet je deze af en voeg je hem toe aan de knoflook en baharat. Breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de rest van de ingrediënten (rode kool, pistachenoten, lente-ui, munt, pompoenblokjes, barhi dadels) toe en roer het door elkaar. Snijd voor het mixen een aantal barhi dadels in reepjes en mix deze door het couscous mengsel heen.

  • 6
    Tips: Mocht je geen geroosterde en gepelde pistachenoten kunnen vinden, rooster deze dan even mee bij het bakken van de knoflook en baharat.

  • 7
    Probeer het recept zeker ook eens met een takje dille. Dit voegt een lekkere frisse smaak toe.

  • 8
    De barhi dadels worden het beste gaar als je ze per stuk in aluminiumfolie verpakt.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel