gevuldepapaya-gehakt
Papaya gevuld met gehakt en papaya-notenrijst

Ingrediënten

2,5 papaya
350 gr rundergehakt
Gehaktkruiden
1 ei
1 limoen
Zout
1 chilipeper
Notenrijst
Handje cashewnoten

Papaya wordt vaak gevuld met zoetigheid zoals fruit en ijs. Maar ook met een hartige vulling is ‘ie heel lekker! Neem rundergehakt, een beetje chilipeper, je favoriete noten en je hebt een plaatje als gerecht.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2
    Snij de chilipeper open, verwijder de pitjes en snij de chilipeper fijn.
  • 3
    Mix het gehakt, het ei, gehaktkruiden, zout en de helft van de gesneden chilipeper door elkaar. Rul het gehakt tot het mooi bruin van kleur is.
  • 4
    Halveer 2 papaya's en verwijder alle pitten. Besprenkel de binnenkant van de papayahelften met limoensap. Leg de papaya's in een ovenschaal en vul ze met het gehakt.
  • 5
    Gaar de papaya’s ongeveer 30 minuten in de oven. Kook ondertussen de notenrijst gaar, zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • 6
    Snij een halve (of een hele als je dat wilt) papaya in fijne stukjes en meng deze door de rijst. Strooi over de rijst ook nog wat cashewnoten.
  • 7
    Serveer de rijst bij de papaya's en eet smakelijk!
  • Andere recepten