pannenkoekjes-passiefruit-karamelsaus-MV
Pannenkoekjes met passiefruit karamelsaus

Ingrediënten

4 passievruchten
2 eetl. honing
100 gram roomboter
snufje grof zeezout

Voor de pannenkoekjes:
4 bananen
2 eieren
4 eetl. bloem
snufje kaneel (of koekkruiden)

Speciaal voor jou deze heerlijke bananenpannenkoekjes met passievruchtenkaramelsaus. Om te smullen!

Bereiding

  • 1
    Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Verwarm in een steelpannetje met de honing, boter en een snufje zeezout. Laat de passiefruit karamelsaus zachtjes koken zodat je een mooie donkergele karamelsaus krijgt.
  • 2
    Prak de bananen met een vork fijn. Meng hier de eieren, bloem en kaneel doorheen. Verdeel het dikke beslag in kleine porties. Bak de Amerikaanse pannenkoekjes in een beboterde koekenpan op gematigd vuur ongeveer 2 minuten. Keer om en bak de andere kant nog 1 minuut tot ze gaar zijn.
  • 3
    Serveer de warme Amerikaanse pannenkoekjes warm direct uit de pan. Snijd er nog wat plakjes banaan bij en bestuif met een beetje kaneel. Schenk er de passiefruit karamelsaus overheen. Eet smakelijk!
  • Andere recepten