1
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de spijs met het ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter.
3
Druk met een ingevette paasei-vorm een passende deegplak uit het deeg. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette vorm eromheen. Verdeel het spijsmengsel op de deegcirkel tot 1,5 centimeter van de rand af. Bak de bodem in 25 tot 35 minuten gaar. Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de bodem afkoelen.
4
Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze stijf op. Voeg de mascarpone toe en klop deze er door. Voeg tot slot de lemoncurd toe en klop alles tot een stijve massa. Verdeel de frisse mascarponeroom over de afgekoelde bodem en garneer de paastaart met de mangostukjes, blauwe bessen en chocolade decoratie.
5
Tip: Wil je het taartje in een gewone springvorm maken van 24 centimeter? Neem dan twee keer de hoeveelheid van alle ingrediënten.