ovenschotel-vijgen-zoeteaardappel
Ovenschotel met vijgen en zoete aardappel

Ingrediënten

2 grote zoete aardappels (of 4 kleine)
4 verse vijgen
1 rode peper
bosje lenteui
5 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel balsamicoazijn
20 gram suiker

Comfortfood om van te genieten op winterse avonden. Het is heel eenvoudig te maken, is snel klaar en ook nog eens erg lekker en gezond.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2
    Was de zoete aardappelen en snij ze, zonder te schillen, in schijven. Hussel ze met 3 eetlepels olijfolie, de rozemarijn en de tijm, voeg zout en peper toe naar smaak.
  • 3
    Leg ze in een ovenschaal en laat ze 20 minuten garen. Snijd de vijgen in partjes. Leg na 10 minuten in de oven de vijgenpartjes voorzichtig tussen de zoete aardappel en laat garen tot alles zacht is.
  • 4
    Verwijder de zaden van de peper en snijd de peper en de lenteui in ringetjes. Doe nu de balsamicoazijn met de suiker in een sauspan. Breng aan de kook en laat inkoken totdat het mengsel stroperig wordt. Doe de overige eetlepels olijfolie met de rode peper en de lenteui erbij en laat enkele minuten zachtjes koken.
  • 5
    Haal de ovenschotel uit de oven. Besprenkel het geheel met het olijfolie-lenteui-peper mengsel en bedruppel de vijgen met de balsamicostroop.
  • Andere recepten