ovenschotel-pompoen-groeneasperges
Ovenschotel met groene asperges & flespompoen

Ingrediënten

2 flespompoenen
1 bosje groene asperges
200 ml Creme fraiche
300 gr kipfilet
1 zakje geraspte kaas
Olijfolie

Heerlijke ovenschotel met groene asperges, flespompoen en kipfilet. Ook vegetarisch heerlijk, laat dan kipfilet weg.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • 2
    Schil de flespompoen, verwijder de zaden en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in en kom en meng dit met een beetje olijfolie.
  • 3
    Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de blokjes vervolgens in olijfolie gaar (niet te lang, het gaat ook nog in de oven).
  • 4
    Snijd de onderkant van de stelen van de groene asperges eraf. Kook de asperges 5 minuten in een pan water. Giet de asperges af.
  • 5
    Leg de helft van de pompoenblokjes in een ovenschaal. Strooi hier 2 handjes geraspte kaas erover heen. Verdeel de helft van de kipfilet over de ovenschaal. Doe hier en daar wat klodders crème fraîche over het gerecht. Leg vervolgens de asperges naast elkaar. Herhaal dit nog een keer en eindig als laatste met geraspte kaas.
  • 6
    Bak het gerecht in 20 minuten gaar in de oven.
  • Andere recepten