omelet-zoeteaardappel
Omelet met zoete aardappel

Ingrediënten

2 zoete aardappels
1 rode ui
4 eieren
1 zakje (plantaardige) geraspte kaas
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel paprika poeder
1 theelepel zout
1 theelepel peper

Geniet van een verrukkelijke twist op de klassieke omelet met de toevoeging van zoete aardappel. Deze smaakvolle omelet combineert de luchtigheid van eieren met de hartige zoetheid van de aardappel.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • 2
    Snijd de zoete aardappels in blokjes en strooi de paprikapoeder, zout & peper over de aardappelblokjes heen.
  • 3
    Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif deze in het midden van de oven. Bak in 30 minuten gaar (draai ze na 15 min even om).
  • 4
    Bak ondertussen in een koekenpan de uien. Haal de bakplaat met zoete aardappelblokjes uit de oven en doe ze in de koekenpan bij de uien.
  • 5
    Tik de eieren in een bakje en kluts ze door elkaar. Doe vervolgens het mengsel in de koekenpan bij de uien en zoete aardappelblokjes.
  • 6
    Strooi als laatste een beetje kaas over de gehele omelet, en bak hem tot het ei goed doorbakken is en de kaas gesmolten.
  • Deel dit recept

    Andere recepten