omelet-groeneasperges_Mathijs
Omelet met groene asperges en kaasbrood

Ingrediënten

1 bos groene asperges
2 Italiaanse bollen
1 sjalot
stukje oude kaas
4 eieren
4 el yoghurt
verse kervel en/of peterselie
enkele cherrytomaatjes

Een luchtige omelet met gebakken groene asperges is een heerlijk gerecht voor de lunch. Een warm kaasbroodje erbij maakt het helemaal af.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Italiaanse bollen (afbak of vers) in met een mes. Bestrooi met gesnipperde sjalot en geraspte kaas. Bak in de oven, ongeveer 10 minuten.
  • 2
    Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges af, halveer ze eventueel in de lengte. Bak de asperges in een beetje boter in de koekenpan. Schud regelmatig om. Bak ongeveer 2 minuten. Voor twee omeletten kun je twee koekenpannetjes gebruiken, of één grote omelet maken in een grote koekenpan.
  • 3
    Kluts de eieren met een garde en een schep yoghurt. Breng op smaak met grof gemalen peper en zout. Schenk de geklutste eieren over de asperges. Bak de omeletten goudbruin.
  • 4
    Garneer de omelet met een frisse kruidige yoghurt met gehakte verse kruiden en een snufje zout en peper.
  • Andere recepten