EXPLORE. TASTE. SHARE.

Notenbrood met Barhi dadels en geitenkaas

Notenbrood met Barhi dadels en geitenkaas

Ontdek dit heerlijke notenbrood met barhi dadels en geitenkaas. Het brood zit boordevol energie door de diverse noten en dadels. Dit is toch een plaatje!

Ingrediënten

50 gram boekweitmeel/speltmeel
150 gram (glutenvrije)havermeel
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
1 tl zout
110 gram (plantaardige)yoghurt
2 eieren
1 el honing optioneel
5 Barhi dadels
1 tl maïzena
20 gram pistachenoten
35 gram bruine amandelen
75 gram geitenkaas
1 tl baking soda
1 el appelazijn

 

Samenwerking met: Lislovescooking

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.

  • 2
    Hak de dadels en pistachenoten grof en verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes. Ontpit de dadels, snijd deze in stukjes en meng met de maïzena.

  • 3
    Roer de eieren, yoghurt en eventueel de honing door elkaar.

  • 4
    Meng hier de melen, bakpoeder, kaneel en het zout doorheen tot een glad beslag.

  • 5
    Schep als laatst bijna alle nootjes en alle dadels door het beslag

  • 6
    Los de baking soda op in de appelazijn tot een bruisend goedje en schep dit nu door het beslag. Dit zorgt voor extra luchtigheid in het beslag.

  • 7
    Schep de helft van het beslag in het cakeblik en verdeel hier 1/3 van de geitenkaas overheen. Schep vervolgens de rest van het beslag in het cakeblik en bestrooi met de de laatse nootjes en de geitenkaas.

  • 8
    Bak je cake in 45 minuten gaar en laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt. Geniet ervan!

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel