EXPLORE. TASTE. SHARE.

No bake kwarktaart met vijgen

No bake kwarktaart met vijgen

Als je indruk wilt maken op vrienden en familie, dan is dit recept perfect! Door de verschillende lagen van deze taart krijg je een oogverblindend resultaat. Daarbij zal de smaak iedereen verrassen. En een oven? Die heb je niet nodig! Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

Voor de bodem:
250 g medjooldadels (ontpit)
100 g blanke amandelen
1 el kokosolie

Voor de vulling:
450 g magere kwark
2 tl citroenrasp
2 elk limoensap
5 el honing of suiker
8 gelatineblaadjes
250 ml slagroom
6 vijgen

Bereidingswijze

  • 1
    Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat het papier aan de randjes een beetje overhangen.

  • 2
    Maal de dadels en de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de kokosolie toe en mng mee. Druk het mengsel in de bakvorm. Maak met behulp van een mes of lepel de bovenkant mooi glad.

  • 3
    Doe de kwark, citroenrasp en limoensap in een kom en meng er met de mixer de honing door. Meng tot een glad geheel.

  • 4
    Week de gelatineblaadjes voor in een kom water. Verwarm 6 eetlepels water in een pannetje en los hierin de gelatine op. Meng door het kwarkmengsel.

  • 5
    Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Verdeel over de bodem en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi is opgestijfd.

  • 6
    Snijd de vijgen in mooie plakjes en beleg de taart met de plakjes. Snijd in stukken en serveer.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel