1
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat het papier aan de randjes een beetje overhangen.
2
Maal de dadels en de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de kokosolie toe en mng mee. Druk het mengsel in de bakvorm. Maak met behulp van een mes of lepel de bovenkant mooi glad.
3
Doe de kwark, citroenrasp en limoensap in een kom en meng er met de mixer de honing door. Meng tot een glad geheel.
4
Week de gelatineblaadjes voor in een kom water. Verwarm 6 eetlepels water in een pannetje en los hierin de gelatine op. Meng door het kwarkmengsel.
5
Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Verdeel over de bodem en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi is opgestijfd.
6
Snijd de vijgen in mooie plakjes en beleg de taart met de plakjes. Snijd in stukken en serveer.