EXPLORE. TASTE. SHARE.

No bake kwarktaart met passiefruit

No bake kwarktaart met passiefruit

Een taart die je niet hoeft te bakken, bestaat dat? Jazeker! En hij is ook nog eens om te smullen. Is er iemand jarig? Heb je iets te vieren? Of wil je gewoon even genieten? Voor iedere gelegenheid is dit een heerlijke keuze.

Ingrediënten

Voor de bodem:
250 g medjooldadels
100 g blanke amandelen
1 el kokosolie

Voor de vulling:
450 g plantaardige kwark
2 tl citroenrasp
2 el limoensap
5 el honing
6 Agar agar
250 ml soja slagroom
4 rijpe passievruchten

Bereidingswijze

  • 1
    Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat het papier aan de randjes een beetje overhangen. Maal de dadels en de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de kokosolie toe en meng mee. Druk het mengsel in de bakvorm. Maak met behulp van een mes of lepel de bovenkant mooi glad.

  • 2
    Doe de kwark, citroenrasp en het limoensap in een schaal en meng er met de mixer de honing door. Meng tot een glad geheel.

  • 3
    Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een kom water. Knijp de blaadjes uit. Verwarm 6 eetlepels water in een pannetje en los hierin de gelatine op. Meng door het kwarkmengsel. Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Verdeel over de bodem en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi opgestijfd is.

  • 4
    Beleg de taart met de passievrucht.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel