nobake-taart-passiefruit-DS
No bake kwarktaart met passiefruit

Ingrediënten

Voor de bodem:
250 g medjooldadels
100 g blanke amandelen
1 el kokosolie

Voor de vulling:
450 g magere kwark
2 tl citroenrasp
2 el limoensap
5 el honing
6 gelatineblaadjes
250 ml slagroom
4 rijpe passievruchten

Dit is een fijne no bake taart met kwark en passievrucht . Oké, heel gezond is deze taart niet maar dat hoeft ook niet altijd. Het fijne is dat je de taart niet hoeft te bakken maar hij moet wel een paar uurtjes opstijven in de koelkast.

Bereiding

  • 1
    Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat het papier aan de randjes een beetje overhangen. Maal de dadels en de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de kokosolie toe en meng mee. Druk het mengsel in de bakvorm. Maak met behulp van een mes of lepel de bovenkant mooi glad.
  • 2
    Doe de kwark, citroenrasp en het limoensap in een schaal en meng er met de mixer de honing door. Meng tot een glad geheel.
  • 3
    Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een kom water. Knijp de blaadjes uit. Verwarm 6 eetlepels water in een pannetje en los hierin de gelatine op. Meng door het kwarkmengsel. Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Verdeel over de bodem en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi opgestijfd is.
  • 4
    Beleg de taart met de passievrucht.
  • Andere recepten