nobake-cheesecake-passiefruit-Mathijs
No bake cheesecake met passiefruitsaus

Ingrediënten

100 gr havermoutkoekjes
35 gr roomboter
200 gr verse roomkaas
125 ml slagroom
1 limoen
2 takjes verse munt
3 passievruchten
4 el suiker

Wie is er niet dol op. Cheesecake! Deze van TV-kok Mathijs Vrieze hoef je niet te bakken, is lekker vers en snel klaar. Met heerlijke passievruchtensaus.

Bereiding

  • 1
    Doe de havermoutkoekjes in een stevige zak en stamp deze fijn tot kruimels. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Roer de koekkruimels door de warme roomboter. Verdeel over 4 glazen.
  • 2
    Klop 125 ml koude slagroom luchtig tot kwarkdikte met 2 eetl. suiker. Roer de roomkaas (op kamertemperatuur) in een schaaltje los met een vork.
  • 3
    Rasp de groene schil van de limoen en hak de blaadjes verse munt fijn. Roer door de roomkaas.
  • 4
    Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Breng het vruchtvlees van de passievruchten in een steelpannetje aan de kook met 2 eetl. suiker erbij. Laat het iets afkoelen in een schaaltje.
  • 5
    Meng de slagroom door de roomkaas. Roer totdat er geen klontjes meer zijn. Doe de luchtige roomkaas in een spuitzak en verdeel over de 4 glazen. Schenk er de passievruchtensaus overheen en laat in de koelkast 2 uur opstijven.
  • Andere recepten