nashipeer-chocoladesaus
Nashipeer met chocoladesaus

Ingrediënten

4 Nashiperen
1 glaasje droge witte wijn
30 g kristalsuiker
100 g pure chocolade
125 ml slagroom

Eenvoudig, maar o zo lekker: nashipeer met chocolade! Zo steel je de show bij het dessert.

Bereiding

  • 1
    Schil de peren en snijd ze door de helft. Snijd het klokhuis uit de helften.
  • 2
    Doe de peerhelften in een pan en besprenkel ze met de witte wijn. Strooi de suiker erover. Kook de peren op laag vuur gaar. Draai het vuur uit, maar houd de peren warm.
  • 3
    Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde.
  • 4
    Laat de peren uitlekken, vang het kookvocht op. Schenk het kookvocht bij de chocoladesaus en roer goed door.
  • 5
    Schenk de chocoladesaus over de peren. Serveer als de peren nog warm zijn, dat is het lekkerst.
  • 6
    TIP: Serveer er een bolletje vanille-ijs bij.
  • Andere recepten