mousse
Mousse van rode bessen

Ingrediënten

250 g rode bessen
3 eidooiers
70 g suiker
1 tl vanille-extract
200 ml slagroom

Deze mousse van rode bessen is een fluweelzacht en verfrissend toetje!

Bereiding

  • 1
    Was de bessen en doe ze in een (kook)pan. Voeg wat water toe en breng aan de kook. Plet de bessen met een vork of lepel tijdens het koken. Wanneer het kookt, laat nog een paar minuten doorkoken. Zeef het mengsel om zaadjes en velletjes te verwijderen.
  • 2
    Klop de eidooiers met de suiker en vanille. Voeg de rode bessensaus en kook 10 minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren. Als het dik genoeg geworden is, van het vuur afhalen en laten afkoelen.
  • 3
    Klop de slagroom en mix met het rode bessenmengsel. Doe de mousse in glazen en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur. Serveer de glazen gegarneerd met slagroom en rode bessen.
  • Andere recepten