miniquiches-vijgen
Miniquiches met verse vijgen

Ingrediënten

8 velletjes hartig taartdeeg
4 eieren
200 ml melk
80g geitenkaas
0,5 el tijm
1 handje walnoten, grof gehakt
4 verse vijgen
honing

Dit recept van NON-popup is de hit van ieder feestje: mini-quiches met geitenkaas en verse vijgen. Deze quiches zijn zowel warm als koud te eten.

Bereiding

  • 1
    Verwarm je oven alvast voor op 200 graden. Leg de vellen hartig taartdeeg uit op een werkblad zodat ze alvast kunnen ontdooien.
  • 2
    Maak een mengsel van de melk, eieren, geitenkaas, tijm en gehakte walnoten.
  • 3
    Gebruik een muffinvorm om de vormpjes voor je hartige taart te maken. Beleg elk ‘kuiltje’ uit de muffinvorm met een velletje ontdooid hartig taartdeeg.
  • 4
    Giet de vormpjes nu voor de helft vol met het ei-melkmengsel. Snijd nu de vijgen over de lengte doormidden, en leg in elke quiche een halve vijg met de roze binnenkant naar boven.
  • 5
    Bak de quiches voor ongeveer een kwartier in de oven. Ze zijn gaar als het eimengsel droog is.
  • 6
    Vlak voor het serveren kun je de quiches nog besprenkelen met honing.
  • Andere recepten