minipavlova-physalis-pitahaya
Minipavlova’s met physalis en pitahaya

Ingrediënten

4 eiwitten
125 g poedersuiker
125 g kristalsuiker
250 g mascarpone
8 physalis
1 pitahaya
Ander exotisch fruit naar smaak

Mini-pavlova's met mascarpone, physalis en pitahaya van NON-popup. Met deze feestelijke mini-taartjes maak je altijd indruk! Eventueel zijn eetbare bloemen en limoenrasp ook erg mooi bij dit gerecht. Je zou ook nog kunnen variëren met kleurtjes in je pavlova.

Bereiding

 • 1
  Zorg dat je een schone mengkom en garde hebt klaar staan voordat je begint, en verwarm de oven voor op 100 graden.
 • 2
  Begin nu met het afwegen van de kristalsuiker en klop samen met de eiwitten stijf in de schone mengkom. Laat mixen totdat er stijve pieken komen. Je weet dat het schuim goed gelukt is, als je de mengkom op zijn kop kunt houden zonder dat er iets uit de kom valt. Best een spannende test dus! Als dit goed gelukt is, spatel je voorzichtig de poedersuiker door het mengsel totdat het glimt.
 • 3
  Doe je schuim nu in een spuitzak, eventueel met spuitmondje als je dit leuker vindt. Spuit nu het schuim op een bakplaat met bakpapier. Probeer een soort bakjes te maken met opstaande randen, zodat je straks goed kunt vullen.
 • 4
  Bak de pavlova’s nu voor 2 uur in de oven. Let op: zorg ervoor dat de oven tussentijds niet open gaat! Dit zorgt ervoor dat er scheuren in de pavlova’s komen.
 • 5
  Nadat ze uit de oven zijn gekomen, moet je ze zeker nog een uur laten afkoelen. Daarna kun je ze aftoppen met mascarpone en mooi afmaken met vers fruit.
 • Deel dit recept

  Andere recepten