minipavlova-kumquat-passiefruit
Minipavlova’s met kumquats en passiefruit

Ingrediënten

3 eiwitten
½ theelepel wittewijnazijn
½ theelepel puur vanille-extract
200 g kristalsuiker, plus 2 eetlepels extra
1½ theelepel maïzena
3 eetlepels sinaasappeljam
270 ml slagroom, licht geklopt
3 passievruchten
kumquats

Een klassieke pavlova met een exotische twist!

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 120 °C / gasstand ½. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 2
    Klop met een elektrische handmixer op hoge snelheid het eiwit met ¼ theelepel zout, azijn en vanille, totdat zich zachte pieken vormen.
  • 3
    Klop de 200 g suiker en de maïzena met de hand door elkaar en schep de helft door het schuimige eiwit. Mix de massa dan superstijf, en voeg vervolgens de rest van de suiker toe. Ga door met kloppen totdat de massa glad en glimmend is.
  • 4
    Schep 6 grote hopen schuim op de bakplaat, met een tussenruimte van 4 cm.
  • 5
    Bak ca. 2 uur in de oven en controleer het gebak dan. Haal uit de oven als het droog en stevig is. Je moet de meringues voorzichtig van het bakpapier kunnen halen. Als ze nog vastplakken, zijn ze niet klaar. Laat volledig afkoelen.
  • 6
    Voor het garneren zet je de meringues op een grote serveerschaal, of op aparte bordjes. Leg op elk schuimpje een lepel jam en een royale dot room.
  • 7
    Halveer de kumquats en de passievruchten. Verdeel de kumquats over de pavlova's. Schep op elke pavlova wat vruchtvlees van de passievrucht.
  • Andere recepten