miniburgers-zoeteaardappel-avocado-DS
Miniburgers met zoete aardappel met avocado

Ingrediënten

2 zoete aardappels
150 gram oranje linzen (gespleten)
1 rode ui
1 avocado
paar takjes platte peterselie
2 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 ei
2 el bloem
8 kleine bolletjes

Evt. (plantaardige) mayonaise naar smaak.

Deze kleine culinaire meesterwerkjes bieden een perfecte balans tussen hartige zoete aardappel en zachte, zijdezachte avocado.

Bereiding

  • 1
    Kook de linzen beetgaar in 10-15 minuten. Laat ze linzen uitlekken. Kook de zoete aardappel beetgaar en laat afkoelen. Rasp de zoete aardappel grof.
  • 2
    Meng de linzen, de zoete aardappel met de peterselie, komijn, paprikapoeder, ei en bloem. Voeg extra bloem toe als het te plakkerig blijft. Maak kleine burgers van het mengsel.
  • 3
    Snij de ui in halve ringen en de avocado in plakjes. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Bak ondertussen ook de ui in een eetlepel olijfolie.
  • 4
    Beleg het bolletje met de burger, de ui en avocado. Eet smakelijk!
  • Deel dit recept

    Andere recepten