mini zoete aardappelcheesecakes
Mini zoete aardappelcheesecakes met een zoete aardappelcurd
mini zoete aardappelcheesecakes

ingrediënten mini zoete aardappelcheesecakes

Zoete aardappel cheesecake: 

  • 125 gram zoete aardappelpuree (1 zoete aardappel) 
  • 250 gram roomkaas 
  • 125 gram fijne suiker 
  • 20 gram bloem (gezeefd) 
  • 2 eieren 
  • 1 eierdooier 
  • 50 gram zure room 

 

Bodem: 

  • ½ pak karamel koekjes 
  • 50 gram boter 

 

Zoete aardappel curd: 

  • 4 eetlepels zoete aardappelpuree ( ½ zoete aardappel) 
  • Merg van een half vanillestokje 
  • 2 citroenen, sap en rasp 
  • 200 gram fijne suiker 
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur 
  • 2 eieren 
Heerlijke mini zoete aardappelcheesecakes en karamelkoekjes met een curd van zoete aardappel en citroen.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven op 140 graden.
  • 2
    Smelt de boter en roer daar de rasp, vanillemerg, suiker en sap door. Doe het mengsel daarna in een kom en verwarm au bain-marie (op pan met laagje kokend water). Sla de eieren in een andere kom los. Haal de kom van de pan en voeg de warme vloeistof toe. Zet de kom weer op de pan en blijf roeren tot de curd dik is, voeg de aardappel toe en laat afkoelen. 
  • 3
    Verkruimel de koekjes fijn met de hand of in een keukenmachine en meng met de boter. Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinblik en schep een lepeltje van de koekkruimels er in een druk deze aan met de achterkant van een lepeltje.
  • 4
    Mix de roomkaas, de aardappelpuree, suiker, zure room en de gezeefde bloem door elkaar tot dat de klontjes zijn verdwenen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel. Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol. Zet de cakejes 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen. Serveer ze met de curd.
  • Deel dit recept

    Andere recepten