minicheesecake-mango-passiefruit
Mini cheesecakes met mango en passiefruit

Ingrediënten

100 g Digestive koekjes
35 g roomboter, gesmolten
165 g roomkaas
65 ml slagroom
60 g suiker
1 vanillestokje
1 mango
3 passievruchten
1 limoen

Een heerlijk licht en fris toetje dat zo gemaakt is. Maak voor iedereen zijn eigen mini cheesecake met mango en passiefruit. Deze cheesecake is geweldig voor een diner of een feestje, dus ideaal voor Pasen! Je kunt ze een dag van tevoren al maken, dat scheelt weer tijd. Onweerstaanbaar!

Bereiding

 • 1
  Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en maal fijn met de roomboter voor de koekbodem. Verdeel het mengsel over 4 glazen schaaltjes en stamp iets aan.
 • 2
  Doe de suiker, de roomkaas en de slagroom in een mengkom. Schraap de vanille uit het stokje en voeg dit toe. Meng het geheel tot alles volkomen glad en zacht is. Verdeel de helft van het mengsel over de glazen schaaltjes. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
 • 3
  Maak de mango schoon en snijd in grove stukken. Doe deze in een hoge mengkom en maal dit helemaal fijn met een staafmixer. Meng de helft van de mangopuree door de overgebleven helft van het roommengsel. Verdeel dit weer over de glazen schaaltjes en laat deze nog eens 2 uur opstijven in de koelkast.
 • 4
  Roer het vruchtvlees van de passievruchten door de andere helft van de mangopuree samen met het sap van de limoen. Zet dit mengsel ook zolang in de koelkast
 • 5
  Verdeel het mango-passiefruitmengsel gelijk over de schaaltjes en serveer.
 • Deel dit recept

  Andere recepten