EXPLORE. TASTE. SHARE.

Mie uit de wok met groene asperges en cashewnoten

Mie uit de wok met groene asperges en cashewnoten

Het makkelijke aan wokken is dat je de ingrediënten klaar kunt zetten en in nog geen 5 minuten het gerecht op tafel kunt zetten. De smaakcombinatie van mie met asperges, kip en gember is zo lekker!

Ingrediënten

250 gram mie of rijstnoedels
1 bos groene asperges
1 wortel
125 gram champignons
150 gram kipfilet
1 duim gember
2 teentjes knoflook
1 bos bosui
2 theel. Thaise groene curry specerijen
1 limoen
2 eetl. cashewnoten

Bereidingswijze

  • 1
    Begin met de voorbereidingen. Kook of week de mie beetgaar voor. Spoel daarna goed af met koud water en roer er een scheutje olie doorheen.

  • 2
    Snijd de groene asperges in grote stukken. Alleen de onderste 2 cm gebruik je niet, je voelt vanzelf vanaf waar de asperges lekker mals zijn. Snijd ook de wortel en champignons. Snijd de kipfilet ook in kleine stukjes.

  • 3
    Begin met roerbakken. Laat de pan/wok goed heet worden en schenk er een scheutje olie in. Roerbak de kipfilet, wortel en champignons enkele minuten. Roer regelmatig, daarom heet het tenslotte roerbakken haha. Voeg na enkele minuten ook de groene asperges toe.

  • 4
    Begin met roerbakken. Laat de pan/wok goed heet worden en schenk er een scheutje olie in. Roerbak de kipfilet, wortel en champignons enkele minuten. Roer regelmatig, daarom heet het tenslotte roerbakken haha. Voeg na enkele minuten ook de groene asperges toe.

  • 5
    Aan tafel besprenkel je het gerecht met limoensap en strooi je er naar smaak wat cashewnoten overheen. Eet smakelijk!

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel