200 gram zwarte boontjes
1 ui
1/2 courgette
2 tomaten
300 gram bieflappen
Mexicaanse kruiden
(1/2 tl van de volgende kruiden: paprika/ komijn/ cayenne/ knoflookpoeder)
1 avocado
2 tenen knoflook
sla
tomaat
zout en peper
1 limoen
Mexicaans eten is heerlijk! Wil je geen zware maaltijd met veel kaas en koolhydraten? Maak dan deze bowl met veel groente, vlees, boontjes en verse guacamole.
Bereiding
1
Snij de bieflappen, tomaat en courgette in stukjes. Snipper de ui.
2
Prak de avocado en voeg verse knoflook en het sap van een halve limoen toe.
3
Bak de uien in een eetlepel olie 3 minuten en voeg daarna de courgette toe.
4
Zet de bonen op een laag vuurtje en verwarm dit.
5
Bak de biefreepjes ongeveer 2 minuten in een eetlepel olie samen met de Mexicaanse kruiden.
6
Verdeel zowel de warme als de koude de ingrediënten over het bord/bowl. Eet smakelijk!