mexicaanse-flespompoen
Mexicaanse flespompoen met guacamole en crème fraîche dip

Ingrediënten

1 fles pompoen
150g (kip)gehakt
Klein blikje chilibonen
Klein blikje mais
Pakje tomato frito
Zakje burrito seasoning
Doosje cherry tomaten
Zak naturel nacho’s
Zakje geraspte kaas
1 rode ui
Peper/zout

Guacamole:
1 Avocado
1 knoflookteen
1 sjalot
In kwart gesneden cherrytomaten naar smaak
1 Limoen (sap)
Chilipoeder
Peper/zout

Crème fraîche dip:
Klein bekertje crème fraîche
Sap van andere halve limoen
Beetje water om te verdunnen naar smaak

Foodstagrammer Fleurenfood maakte deze heerlijke flespompoen uit de oven met Mexicaanse vulling. De vulling is gemaakt van kipgehakt, chilibonen, cherrytomaten en mais met wat tomato frito en burrito seasoning.

Bereiding

  • 1
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • 2
    Snij de flespompoen door midden en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Hol de pompoen nog een beetje verder uit zodat straks de vulling op de pompoen kan liggen. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de pompoen aan de gesneden kant en leg hem vervolgens op het rooster in de oven op de platte kant. Laat hem 40 minuten garen.
  • 3
    Maak de guacamole door alle ingrediënten te mengen en prakken en maak vervolgens op smaak met half uitgeperste limoensap, chilipoeder en zout. Doe hetzelfde met de crème fraîche en limoen.
  • 4
    Bak het (kip)gehakt in de pan en voeg de gesneden ui, chilibonen en mais toe. Bak alles even aan en voeg dan de helft van de tomaten frito toe en de seasoning mix en roer alles goed door.
  • 5
    Haal na 40 minuten de pompoen uit de oven en vul hem met het Mexicaanse mengsel in de uitgeholde kant. Steek er wat nacho's in en bestrooi je kunstwerk met wat kaas. Doe het nog even terug in de oven om de kaas te laten smelten. Daarna is het klaar om geserveerd te worden!
  • 6
    Dek de tafel, zet de guacamole, nacho's en crème fraîche in bakjes op tafel en eet het mee als bijgerecht.  Je kunt eventueel ook nog wat ijsbergsla erbij gebruiken.
  • Andere recepten