1 rijpe meloen
100 – 150 ml witte port (of zoete witte wijn)
2 eetlepels witte basterdsuiker
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 citroen
Aardbeiensorbetijs
Pitahaya
Wil je een uniek dessert serveren? Ga dan voor meloensoep met sorbet en pitahayaballetjes. Makkelijk te maken, maar groots in effect!
Bereiding
1
Halveer de meloen, ontdoen van de pitjes, schillen en in parten snijden.
2
Stukken meloen in blender met port en suiker tot gladde soep pureren.
3
Sinaasappelsap en citroensap naar smaak erdoor roeren, eventueel nog wat suiker toevoegen. Soep in koelkast in 2-3 uur door en door koud laten worden.
4
Snijd de pitahaya doormidden en lepel bolletjes uit het vruchtvlees (met een kleine ijslepel).
5
Leg vlak voor het serveren een bolletje aardbeiensorbetijs en de pitahayabolletjes in de soep.