meloensoep-pitahaya
Meloensoep met pitahaya

Ingrediënten

1 rijpe meloen
100 – 150 ml witte port (of zoete witte wijn)
2 eetlepels witte basterdsuiker
sap van 1 sinaasappel
sap van 1 citroen
Aardbeiensorbetijs
Pitahaya

Wil je een uniek dessert serveren? Ga dan voor meloensoep met sorbet en pitahayaballetjes. Makkelijk te maken, maar groots in effect!

Bereiding

  • 1
    Halveer de meloen, ontdoen van de pitjes, schillen en in parten snijden.
  • 2
    Stukken meloen in blender met port en suiker tot gladde soep pureren.
  • 3
    Sinaasappelsap en citroensap naar smaak erdoor roeren, eventueel nog wat suiker toevoegen. Soep in koelkast in 2-3 uur door en door koud laten worden.
  • 4
    Snijd de pitahaya doormidden en lepel bolletjes uit het vruchtvlees (met een kleine ijslepel).
  • 5
    Leg vlak voor het serveren een bolletje aardbeiensorbetijs en de pitahayabolletjes in de soep.
  • Andere recepten