5 el rode ui-blokjes
3 el olijfolie
2 el kaneelpoeder
1 tl chilipoeder
2 el komijnzaad
1 blik tomatenblokjes
1/2 gegrilde flespompoen
0,5 liter water
3 el bouillonpoeder
Kruidige Marokkaanse soep met tomaten en gegrilde flespompoen. Lekker met Turks brood en hummus.
Bereiding
1
Fruit de ui in een ruime pan met olijfolie. Wanneer de uitjes gefruit zijn, voeg je de kruiden toe en bak je deze mee voor 2 minuten. Blijf goed roeren anders verbranden de kruiden!
2
Hierna voeg je alle overige ingrediënten toe in de pan. Laat dit 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Hierna mag je de soep gelijk pureren.
3
Proeven! En is de dikte van de soep goed?
4
Op smaak eventueel kruiden toevoegen.
5
Op het oog eventueel extra water en bouillon toevoegen, als de soep te dik is.
6
Decoratietip:
Decoreer de soep met een kringeltje olijfolie, stukjes gesneden dadel, kikkererwten en pompoenpitten