EXPLORE. TASTE. SHARE.

Marokkaanse tomatensoep met flespompoen

Marokkaanse tomatensoep met flespompoen

Kruidige Marokkaanse soep met tomaten en gegrilde flespompoen. Lekker met Turks brood en hummus.

Ingrediënten

5 el rode ui-blokjes
3 el olijfolie
2 el kaneelpoeder
1 tl chilipoeder
2 el komijnzaad
1 blik tomatenblokjes
1/2 gegrilde flespompoen
0,5 liter water
3 el bouillonpoeder

Bereidingswijze

  • 1
    Fruit de ui in een ruime pan met olijfolie. Wanneer de uitjes gefruit zijn, voeg je de kruiden toe en bak je deze mee voor 2 minuten. Blijf goed roeren anders verbranden de kruiden!

  • 2
    Hierna voeg je alle overige ingrediënten toe in de pan. Laat dit 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Hierna mag je de soep gelijk pureren.

  • 3
    Proeven! En is de dikte van de soep goed?

  • 4
    Op smaak eventueel kruiden toevoegen.

  • 5
    Op het oog eventueel extra water en bouillon toevoegen, als de soep te dik is.

  • 6
    Decoratietip: Decoreer de soep met een kringeltje olijfolie, stukjes gesneden dadel, kikkererwten en pompoenpitten

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel