mangosalade
Mangosalade met groene aspergelinten
mangosalade

Ingrediënten

500 g groene asperges
75 g waterkers
200 g doperwtjes, diepvries
1 mango
75 g feta
100 g granaatappelpitjes
3 el olie
1 el rodewijnazijn
1 tl mosterd
Zout, versgemalen peper

Dit is een voedzame en kleurrijke salade met mango en linten van groene asperge, afgemaakt met granaatappelpitjes. Deze eet heerlijk weg door de aspergelinten en de mangoreepjes. Een goed vullende salade, barstensvol vitamines!

Bereiding

  • 1
    Zet de waterkoker aan. Snijd de onderste 3 cm van de groene asperges af en schaaf ze in linten met een dunschiller of mandoline. Overgiet de asperges samen met de doperwtjes in een kom met kokend water. Laat twee minuten staan.
  • 2
    Snijd de mango in reepjes en verkruimel de feta. Leg de veldsla op een schaal. giet de aspergelinten en doperwtjes af en verdeel over de veldsla.
  • 3
    Leg de mangoreepjes erbij en bestrooi met de feta en granaatappelpitjes.
  • 4
    Klop een dressing van de azijn, olie en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade.
  • Deel dit recept

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin
    Share on email
    Share on pinterest
    Share on whatsapp

    Andere recepten