EXPLORE. TASTE. SHARE.

Mangocake met verse mango

Mangocake met verse mango

Deze mangocake is weer eens iets anders dan gewone cake. En we voorspellen je: iedereen vindt dit lekker!

Ingrediënten

200 gr boter
200 gr suiker
4 eieren
200 gr bloem
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
1 mango

Extra:
1 bakblik & mixer

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 175°C

  • 2
    Mix de boter totdat deze zacht en romig wordt en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop dan een voor een de eieren hierdoor. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix nog c.a. 2 minuten op de hoogste stand.

  • 3
    Schil en snijd de mango in partjes.

  • 4
    Vet het bakblik in met wat boter en giet de helft van het beslag hierin. Leg nu de helft van de mango parten hierop en verdeel de rest van het beslag hierover. Verdeel de rest van de mango parten over het geheel en bak de cake c.a 60 minuten gaar in het midden van de oven.

  • 5
    Controleer de gaarheid met een saté prikker. Prik in het midden en als deze er droog uitkomt is de Cake klaar. Zo niet, bak de cake dan 10 min extra en controleer opnieuw.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel