EXPLORE. TASTE. SHARE.

Mango trifle met kwark en kokosgranola

Mango trifle met kwark en kokosgranola

Kwark en exotisch fruit is een fijne en gezonde manier om je dag te beginnen. Deze trifle maak je met kwark, mango en zelfgemaakte kokosgranola. Heerlijk en gezond als ontbijt maar trouwens ook heel fijn als dessert!

Ingrediënten

1 mango
500 ml (plantaardige) kwark

Voor de granola:
1 kokosnoot
100 g havermout
20 g pompoenpitten
20 g zonnebloempitten
20 g gemengde noten
1 tl kaneel
snufje zout

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • 2
    Open de kokosnoot. Hak de kokos in stukjes. Hak de noten grof. Meng de kokosstukjes en de noten met de havermout, pompoenpitten en zonnebloempitten. Voeg ook de kaneel en het zout toe en meng door elkaar. Verdeel over een bakplaat.

  • 3
    Bak de granola in circa 12 minuten goudbruin. Schep af en toe even om. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen.

  • 4
    Snijd de mango in kleine blokjes.

  • 5
    Schep wat van de kwark in twee glazen. Verdeel er wat granola over. Schep hier wat mangoblokjes over. Maak zo laagjes totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een royale laag mango.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel