EXPLORE. TASTE. SHARE.

Maaltijdsalade van zoete aardappel

Maaltijdsalade van zoete aardappel

Probeer deze verrassende maaltijdsalade van zoete aardappel met desembrood en geroosterde paprika!

ingrediënten

2 grote zoete aardappels, gesneden in halve plakjes van 0.5 cm
400 gram desem of vast spelt brood in stukken
1 rode ui
250 gram gele cherrytomaatjes, gehalveerd
250 gram rode cherrytomaatjes, gehalveerd
2 rode paprika’s
100 gram (vegan) parmezaanse kaas
Half bosje basilicum
40 ml balsamicoazijn
olijfolie extra vierge (zachte)

Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de zoete aardappel schijfjes in een pan met een scheutje olijfolie mooi bruin en strooi er een beetje zout over en laat afkoelen.

  • 2
    Snijd het brood in grove vierkanten van 1,5-2cm cm. Meng met een scheut olijfolie, peper een zout, op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Hussel goed door. Bak het brood in circa 8-12 minuten krokant in de oven. Laat het brood afkoelen.

  • 3
    Snijd de paprika in stukken en rooster deze in een hete droge pan met wat zout en laat afkoelen.

  • 4
    Pel en snipper de ui grof. Rasp ook de Parmezaanse kaas grof en scheur de basilicum blaadjes grof.

  • 5
    Meng in een grote kom het brood, de aardappel, ui, cherrytomaatjes, paprika, Parmezaanse kaas, basilicum, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Serveer dit met nog een paar blaadjes basilicum en wat geraspte kaas erop.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel