1
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bak de zoete aardappel schijfjes in een pan met een scheutje olijfolie mooi bruin en strooi er een beetje zout over en laat afkoelen.
2
Snijd het brood in grove vierkanten van 1,5-2cm cm. Meng met een scheut olijfolie, peper een zout, op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Hussel goed door. Bak het brood in circa 8-12 minuten krokant in de oven. Laat het brood afkoelen.
3
Snijd de paprika in stukken en rooster deze in een hete droge pan met wat zout en laat afkoelen.
4
Pel en snipper de ui grof. Rasp ook de Parmezaanse kaas grof en scheur de basilicum blaadjes grof.
5
Meng in een grote kom het brood, de aardappel, ui, cherrytomaatjes, paprika, Parmezaanse kaas, basilicum, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Serveer dit met nog een paar blaadjes basilicum en wat geraspte kaas erop.