Linguine_Peultjes
Linguine cacio e pepe met peultjes

Ingrediënten

400 g linguine (of spaghetti)
400 gr peultjes
100 g parmezaan
100 g pecorino
zout en grofgemalen zwarte peper

Dit recept is een variatie op een klassiek pastagerecht met zwarte peper en Pecorino Romano, een pittige schapenkaas. Heel makkelijk om te maken en extra lekker gemaakt met knapperige frisse peultjes!

Bereiding

  • 1
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2
    Kook de peultjes de laatste 4 minuten mee.
  • 3
    Rasp de parmezaan en de pecorino fijn.
  • 4
    Giet de pasta en de peultjes af en vang het kookwater op. Schep de pasta en de peultjes met ca. 200 ml van het kookwater terug in de pan.
  • 5
    Strooi de kaas over de pasta en peultjes en meng tot een smeuïg geheel.
  • 6
    Schep de pasta in de borden, bestrooi met veel grof gemalen zwarte peper en serveer direct.
  • Andere recepten