EXPLORE. TASTE. SHARE.

Limoenrisotto

Limoenrisotto

Een heerlijke zomerse risotto met een frisse smaak door de limoen. Met verse frisgroene asperges en doperwtjes.

Ingrediënten

300 gr groene asperges
200 gr verse doperwten
2 sjalotten
2 el olijfolie
400 gr aboriorijst (risottorijst)
125 ml droge witte wijn
1 liter kippenbouillon
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 limoenen
30 gr roomboter, optioneel
40 gr parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • 1
    Blancheer de asperges in kokend water. Zorg daarbij dat ze knapperig blijven. Giet af en bak ze met de erwtjes op hoog vuur in een klein beetje olie. Breng op smaak met zout en peper.

  • 2
    Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de olie in een halfhoge pan en bak de sjalot glazig.

  • 3
    Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg dan de witte wijn toe. Laat de risottorijst met het deksel op de pan op een laag vuur staan.

  • 4
    Voeg een soeplepel bouillon toe en de knoflook. Laat de risotto vervolgens weer met het deksel op laag vuur staan.

  • 5
    Doe gedurende 15 minuten telkens een soeplepel hete bouillon erbij en roer het af en toe om.

  • 6
    Voeg halverwege de kooktijd het mengsel van erwtjes en asperges toe.

  • 7
    Rasp de schil van de limoenen (niet het witte gedeelte, dat is bitter) en pers de limoenen uit. Voeg ongeveer na 10 minuten de rasp en het sap toe.

  • 8
    Draai het vuur uit wanneer de rijst gaar is. Dan mag de boter erbij.

  • 9
    Roer de parmezaanse kaas door de risotto als de boter gesmolten is. Serveer direct.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit

    Sugarsnaps

    Vijgen

    Zoete aardappel