limoenkippenpoten
Limoenkippenpoten

Ingrediënten

4 kippenpoten
2 limoenen (schoongeboend)
4 el olijfolie
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 tl oregano
zout
(vloeibare) boter

Deze kippenpoten smaken door de limoenmarinade heerlijk fris, kruidig én pittig. Lekker op de barbecue!

Bereiding

  • 1
    Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd de knoflook en rode peper fijn.
  • 2
    Meng het sap met de olie. Meng dit met de limoenrasp, de knoflook, oregano, rode peper en eventueel zout. Laat hierin de kippenpoten minimaal 30 minuten afgedekt marineren.
  • 3
    Laat de kippenpoten uitlekken en leg ze op de grill of het barbecuerooster. Je kunt de kip ook van tevoren 30 min. in de oven op 160 °C laten garen.
  • 4
    Bestrijk de kip om de 10 min. met boter (zowel op de barbecue/grill als in de oven) en keer regelmatig. Gril de poten in 30 min. gaar.
  • Andere recepten