200 ml water
120 gram suiker
2 limoenen
3 dl kokosmelk
2 eetlepels sinaasappellikeur
1 limoen (voor de garnering)
Dit heerlijk verfrissende ijs van verse limoenen kun je makkelijk zelf maken, met of zonder ijsmachine.
Bereiding
1
Breng het water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat dit afkoelen. Boen de limoenen schoon.
2
Rasp wat van de schil van twee limoenen af en pers vervolgens deze limoenen uit.
3
Meng 3 theelepels geraspte limoenschil, 4 eetlepels limoensap, de kokosmelk en de likeur door het suikerwater.
4
Laat dit in de ijsmachine in 30 minuten tot ijs draaien of laat het in een lage schaal in de diepvries in 6 uur bevriezen. Roer in het laatste geval het mengsel ieder uur met een vork goed door.
5
Snijd de laatste limoen in dunne plakken en halveer ze. Garneer ieder coupe ijs met een halve schijf limoen.