limoenijs
Limoenijs met verse limoen

Ingrediënten

200 ml water
120 gram suiker
2 limoenen
3 dl kokosmelk
2 eetlepels sinaasappellikeur
1 limoen (voor de garnering)

Dit heerlijk verfrissende ijs van verse limoenen kun je makkelijk zelf maken, met of zonder ijsmachine.

Bereiding

  • 1
    Breng het water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat dit afkoelen. Boen de limoenen schoon.
  • 2
    Rasp wat van de schil van twee limoenen af en pers vervolgens deze limoenen uit.
  • 3
    Meng 3 theelepels geraspte limoenschil, 4 eetlepels limoensap, de kokosmelk en de likeur door het suikerwater.
  • 4
    Laat dit in de ijsmachine in 30 minuten tot ijs draaien of laat het in een lage schaal in de diepvries in 6 uur bevriezen. Roer in het laatste geval het mengsel ieder uur met een vork goed door.
  • 5
    Snijd de laatste limoen in dunne plakken en halveer ze. Garneer ieder coupe ijs met een halve schijf limoen.
  • Andere recepten