limoencake
Limoencake met limoensiroop

Ingrediënten

3 limoenen
125 g suiker
125 g roomboter
2 eieren
175 zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels poedersuiker

De cake wordt overgoten met een limoensiroop, dit trekt in de cake en maakt het geheel lekker zacht.

Bereiding

  • 1
    Vet een tulbandvorm in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Rasp de schillen van de limoenen. Je wil alleen het gekleurde gedeelte, niet het wit. Pers de geraspte limoenen uit en bewaar het sap.
  • 3
    Smelt de boter in de magnetron (ongeveer 40 sec.) en giet in een grote kom. Voeg de suiker toe en klop de boter met de suiker romig. Roer de geraspte limoenschillen door het suikermengsel.
  • 4
    Voeg de eieren toe en klop door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel en schep het door het suikermengsel. Schep het beslag in de bakvorm. Maak met een lepel de bovenkant zo glad mogelijk. Bak de cake 30 – 40 minuten in de oven.
  • 5
    Als de cake in de oven staat, maak je de limoensiroop. Schenk het limoensap in een steelpan en zet op laag vuur. Voeg de poedersuiker toe en roer totdat het poeder opgelost is. Laat een paar minuten staan sudderen (niet koken).
  • 6
    Haal de pan van het vuur. De siroop blijft vloeibaar (iets dikker dan water). Als de cake enigszins afgekoeld is (niet helemaal), kun je de siroop over de cake gieten.
  • 7
    Haal de cake uit de oven als de bovenkant lichtbruin is. Een satéprikker moet er schoon weer uitkomen.
  • 8
    Prik, met een satéprikker gaatjes in de cake. Doe dit om de twee centimeter.
  • 9
    Giet de siroop over de cake heen. De siroop loopt nu onder andere in de gaatjes, dit zorgt ervoor dat de cake ook aan de binnenkant lekker zacht en smaakvol wordt. Laat de cake verder afkoelen in de vorm.
  • Andere recepten