linzensalade-asperges-MV
Lauwwarme linzensalade
met groene asperges en tropisch fruit

Ingrediënten

1 bos groene asperges
1 mango
2 passievruchten
200 gram linzen
200 gram kikkererwten
1 halve rode ui
verse koriander, naar smaak
2 theel. gemalen komijn
1 kipfilet
2 eetl. mayo
1 theel. ketchup

Dit gerecht is lauwwarm het lekkerst. Een combinatie van een koude peulvruchtensalade met mango en warm gebakken asperges en kipfilet.

Bereiding

  • 1
    Meng de kikkererwten en linzen door elkaar. Ik ga in dit recept uit van kant-en-klaar peulvruchten uit pot, blik of zak, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf wellen en koken. Breng de salade op smaak met dungesneden halve ringen rode ui, gemalen komijn, zout, peper en een scheutje olijfolie en azijn. Proef en breng hoog op smaak omdat de salade koud gegeten wordt.
  • 2
    Rooster de kipfilet in een beetje olijfolie of boter in de koekenpan en bak rondom goudbruin tot dat de kip in ca 10 minuten de juiste gaarheid heeft. Pak de kipfilet daarna in een stukje aluminiumfolie.
  • 3
    Rooster in deze zelfde koekenpan aansluitend de groene asperges. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af, dit deel is houtachtig en gooi je weg. De asperges halveer je daarna en bak je in enkele minuten beetgaar in de koekenpan. Regelmatig omschudden. Lekker als ze nog een beetje knapperig blijven.
  • 4
    Schil de mango en snijd het zachte zoete vruchtvlees in gelijke stukjes. Maak een dressing van 1 passievrucht, mayonaise, fijngehakte koriander en een klein beetje ketchup.
  • 5
    Verdeel de linzensalade over de borden met de stukjes mango en gebakken groene asperges. Besprenkel met de passiefruit-korianderdressing. Snijd de kipfilet in gelijke plakjes. Leg tot slot een mooie gehalveerde passievrucht erbij op het bord om ter plekke over de salade uit te lepelen.
  • Deel dit recept

    Andere recepten