kumquat-gembercake
Kumquat- en gembercake

Ingrediënten

195 gram bloem
60 ml sap kumquats (sinaasappelsap mag ook)
45 gram + 1 tl geraspte verse gember (zonder schil)
120 ml (plantaardige) yoghurt
120 ml zonnebloemolie
200 gram + 1 el kristalsuiker
2 eieren
2 tl bakpoeder
Snufje zout
60 gr (plantaardige) roomkaas
8 kumquats

Upgrade je cake met gember en kumquats! De verfrissende smaak van de kumquats en de gember geven deze cake een bijzondere twist.

Bereiding

  • 1
    Klop de eieren met suiker en zonnebloemolie luchtig. Weeg ondertussen de bloem, bakpoeder en zout samen af en voeg toe aan het gladde ei-mengsel. Wanneer dit een geheel is, voeg hier de 45 gram geraspte gember aan toe, samen met de yoghurt en het sap van de kumquats. Eventueel kun je het sap van de kumquats ook vervangen voor sap van verse sinaasappels, het is anders namelijk best wel een klusje om de kumquats te persen.
  • 2
    Terwijl dit staat te kloppen tot een egaal beslag, kun je ondertussen de roomkaas samen met 1 tl geraspte gember en 1 el kristalsuiker tot een mengsel dat goed is gemengd. Snijd ook de kumquats door midden en leg deze even apart.
  • 3
    Bedek de bodem van je springvorm met bakpapier, en giet hier het beslag uit de taartmixer in. Klop het roomkaasmengsel nog een keer goed los, en verdeel over het beslag. Het hoeft niet heel netjes, het zakt toch verder in het beslag tijdens het bakken. Verspreid nu de stukjes kumquat over de cake, met de opengesneden binnenkant naar boven toe. Strooi hier nog wat suiker overheen, en zet nu voor ongeveer 30 minuten op 175 graden in de oven.
  • 4
    Test altijd of de cake helemaal gaar is voordat je het uit de oven haalt. Laat de cake even een half uurtje afkoelen, en snijd hem daarna in goede punten.
  • 5
    Serveertip: Strooi nog heel even wat poedersuiker over de cake vlak voor het serveren
  • Deel dit recept

    Andere recepten