krokante-zoeteaardappel-MV
Krokante zoete aardappel met frisse dip

Ingrediënten

1 kilo zoete aardappelen
2 eetl. olijfolie
1 eetl. specerijen (mix: paprikapoeder en gemalen komijn)
1 eetl. couscous (of paneermeel)
1 bosje bosui

Voor de dip:
2 eetl. crème fraiche
1 limoen
verse koriander (of peterselie)
1 theel. sesamzaadjes
zout, peper

Speciaal voor jou dit heerlijke gerecht van krokant gebakken zoete aardappelen met een frisse dip. Dit gerecht kan eigenlijk overal bij: kip, vlees, vis, vegetarisch, maakt niet uit. Geniet ervan!

Bereiding

  • 1
    Schil de zoete aardappelen en halveer ze in de lengte. Snijd daarna in plakjes van gelijke dikte, dan worden ze tijdens het bakken straks allemaal even gaar. Na het snijden hoef je de zoete aardappelen niet te wassen. Doe de aardappelplakjes in een mengkom met een scheut olijfolie (ongeveer 2 eetl.) en hussel door elkaar. Laat een grote koekenpan goed heet worden. Voeg geen olie toe.
  • 2
    Verdeel ongeveer de helft van de zoete aardappelen in één laag over de bodem van de koekenpan en bak op hoog vuur ongeveer 4 minuten aan één kant goudbruin. Niet omschudden, bak alleen de ene kant en haal ze daarna uit de koekenpan. Ban daarna de tweede helft van de zoete aardappelen op dezelfde manier.
  • 3
    Bak nu alle aardappelen verder gaar in de koekenpan, zet het vuur lager en voeg 1 eetl. specerijen toe. Ik heb een mix van paprikapoeder en gemalen komijn gebruikt, dat is een hele lekkere combinatie, maar varieer gerust. Voeg ook 1 eetl. couscous (of paneermeel als je dat in huis hebt) toe voor een extra krokante bite. Laat ca. 10 minuten rustig bakken, regelmatig keren.
  • 4
    Serveer met een frisse dip, die je maakt van 2 eetl. crème fraiche, limoenschil rasp, gehakte verse koriander of peterselie met wat sesamzaadjes en een snufje zout en peper. Snijd de bosui in ringen en strooi over de gebakken zoete aardappelen.
  • Deel dit recept

    Andere recepten