1
Laat de kikkererwten uitlekken. Maal de kikkererwten samen met de teentjes knoflook, komijn en peterselie fijn in de keukenmachine. Voeg ook wat grove peper en zout toe. Heb je geen keukenmachine? Prak het dan goed fijn. Meng de bloem erdoor en roer totdat er een deegje ontstaat. Voeg eventueel wat emer bloem toe als dat nodig is.
2
Maak van het deeg ongeveer 12 balletjes. Hier kun je een maatschepje voor gebruiken. Duw de balletjes gelijkmatig plat aan beide kanten. Bak de falafel in een laagje zonnebloemolie in de pan goudbruin krokant en warm van binnen in ongeveer 8 minuten.
3
Maak de papaya schoon door hem te halveren en de zaadjes eruit te halen. Snijd de schil eraf en prak het vruchtvlees in een kom met een vork fijn. De papaya dipsaus breng je op smaak met limoensap, fijngesneden gember, een beetje rode peper en knoflook. Deze combinatie zorgt voor een explosie van smaken. Serveer de falafel warm en de dipsaus koud.