EXPLORE. TASTE. SHARE.

Krokante Avocado Snackflapjes

Krokante Avocado Snackflapjes

Dit hapje komt regelrecht uit de Aziatische keuken. De knapperige buitenkant en de romige vulling, maakt deze snack heel bijzonder en buitengewoon lekker. Binnen een halfuur heb jij een bord vol lekkers gemaakt. Waar wacht je nog op?

Ingrediënten

4 loempiavellen of filodeeg (ontdooid)
1 avocado
2 stengels bosui
verse koriander
stukje rode peper
50 gram roomboter

crème fraîche
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  • 1
    Begin met het maken van de vulling. Snijd de avocado rondom in tot aan de pit en draai de twee helften los van elkaar. Haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees langs de schil los. Snijd de avocado in kleine stukjes.

  • 2
    Breng de avocado op smaak met fijngesneden bosui. Gehakte verse koriander (ongeveer 8 takjes). Een stukje fijngesneden rode peper en een snufje grofgemalen zeezout. Meng door elkaar.

  • 3
    Zorg dat je de loempiavellen of filodeeg vellen tijdig rustig hebt laten ontdooien. Zorg dat je het laat ontdooien in de originele verpakking in de koelkast zodat ze vellen niet uitdrogen. Snijd de vellen in 3 repen van ongeveer 5 a 6 centimeter breed. Smelt de roomboter in een steelpannetje.

  • 4
    Bereid een reep loempiadeeg voor door beide kanten met een kwastje met een beetje gesmolten boter in te smeren. Leg een kleine lepel met avocado-vulling aan het uiteinde van de reep. Vouw een punt dicht zodat je een driehoekje krijgt. Je kunt nu steeds dit driehoekje omvouwen richting het einde van de reep. Tot slot is het flapje dan helemaal dichtgevouwen. Zorg dat je de vulling er niet uit drukt maar vouw het flapje wel strak op.

  • 5
    Bak de 12 flapjes goudbruin af op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmede heteluchtoven van 200 graden in ongeveer 20 minuten. Serveer met een crème fraîche met fijngehakte knoflook en grof gemalen peper.

  • Lekkere exoten ontdekken..

    Onze producten

    Avocado

    Carambola

    Citroengras

    Drinkkokosnoot

    flespompoen

    Gember

    Granaatappel

    Groene asperges

    Haricots verts

    Kokosnoot

    Kumquats

    Limoen

    Mangistan

    Mango

    Nashipeer

    Papaya

    Passiefruit

    Physalis

    Pitahaya

    Peulen

    Pomelo

    Rambutan

    Sharonfruit