EXPLORE. TASTE. SHARE.

Krokante Avocado Snackflapjes

Krokante Avocado Snackflapjes

Dit hapje komt regelrecht uit de Aziatische keuken. De knapperige buitenkant en de romige vulling, maakt deze snack heel bijzonder en buitengewoon lekker. Binnen een halfuur heb jij een bord vol lekkers gemaakt. Waar wacht je nog op?

Ingrediënten

4 loempiavellen of filodeeg (ontdooid)
1 avocado
2 stengels bosui
verse koriander
stukje rode peper
50 gram roomboter

crème fraîche
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

 • 1
  Begin met het maken van de vulling. Snijd de avocado rondom in tot aan de pit en draai de twee helften los van elkaar. Haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees langs de schil los. Snijd de avocado in kleine stukjes.

 • 2
  Breng de avocado op smaak met fijngesneden bosui. Gehakte verse koriander (ongeveer 8 takjes). Een stukje fijngesneden rode peper en een snufje grofgemalen zeezout. Meng door elkaar.

 • 3
  Zorg dat je de loempiavellen of filodeeg vellen tijdig rustig hebt laten ontdooien. Zorg dat je het laat ontdooien in de originele verpakking in de koelkast zodat ze vellen niet uitdrogen. Snijd de vellen in 3 repen van ongeveer 5 a 6 centimeter breed. Smelt de roomboter in een steelpannetje.

 • 4
  Bereid een reep loempiadeeg voor door beide kanten met een kwastje met een beetje gesmolten boter in te smeren. Leg een kleine lepel met avocado-vulling aan het uiteinde van de reep. Vouw een punt dicht zodat je een driehoekje krijgt. Je kunt nu steeds dit driehoekje omvouwen richting het einde van de reep. Tot slot is het flapje dan helemaal dichtgevouwen. Zorg dat je de vulling er niet uit drukt maar vouw het flapje wel strak op.

 • 5
  Bak de 12 flapjes goudbruin af op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmede heteluchtoven van 200 graden in ongeveer 20 minuten. Serveer met een crème fraîche met fijngehakte knoflook en grof gemalen peper.

 • Lekkere exoten ontdekken..

  Onze producten

  Avocado

  Carambola

  Citroengras

  Drinkkokosnoot

  flespompoen

  Gember

  Granaatappel

  Groene asperges

  Haricots verts

  Kokosnoot

  Kumquats

  Limoen

  Mangistan

  Mango

  Nashipeer

  Papaya

  Passiefruit

  Physalis

  Pitahaya

  Peulen

  Pomelo

  Rambutan

  Sharonfruit

  Sugarsnaps

  Vijgen

  Zoete aardappel