4 eieren
250 gr vers geraspte kokos
250 gr fijne kristalsuiker
Kokosmakronen zijn heel makkelijk te maken en het allerlekkerst met verse kokos!
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 170 °C.
2
Rasp de stukken kokos uit de verse kokosnoten met een grove rasp, tot je 250 gram geraspte kokos hebt.
3
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een ruime kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg het kokos en de suiker toe aan de eiwitten en meng met een houten lepel snel tot een samenhangend beslag/deeg.
4
Schep met 2 eetlepels 10 onregelmatige bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Of gebruik een spuitzak, kun je voor een nog mooier resultaat daarmee de makronen op de bakplaat spuiten.
5
Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
6
TIP: Voeg het rasp van 1 limoen en 2 tl geraspte verse gember toe aan het beslag.