kokosklappers-gember-limoen
Kokosklappers met gember en limoen

Ingrediënten

400 gr gemalen kokos
400 gram kristalsuiker
270 gr eiwit*
5 geraspte limoenschil
5 bij 2 cm verse gember, fijn geraspt

Extra nodig:
Bakplaat
Bakpapier
Ijsschep
Rasp
Spatel
Pan met dikke bodem

*In de supermarkt kun je nu een fles eiwit kopen. Maar als je de eieren nog oldschool gaat splitsen, gebruik dan 8 eiwitten. Bewaar de dooiers dan voor een curd van passievrucht of banketbakkersroom.

NON Pop Up heeft weer een lekker recept voor jullie gemaakt, dit keer de Kokosklappers. ‘Klapper’ betekent gemalen en gedroogde kokos. Je zult ze misschien beter kennen als de kokosmakroon. Om de Kokosklappers een exotisch tintje te geven, voegen wij er wat limoenschil en gember aan toe. En zo kan je nog eindeloos variëren met dit lekkernij. Bijvoorbeeld witte chocola, caramel of rode peper.

Bereiding

 • 1
  Mix alle ingrediënten bij elkaar in een pan, het liefst een pan met een dikke bodem. Op laag vuur moet je het zo’n 5 minuten doorroeren, het begin van je spierballen! Op een gegeven moment zul je zien dat de suiker smelt en het beslag iets meer soepel wordt. Roer het dan nog even 2 minuten door. Schraap met een spatel ook constant langs de bodem van de pan, om aanbranden te voorkomen.
 • 2
  Haal het beslag van het vuur. Bekleed nu een grote bakplaat met bakpapier.
 • 3
  Met de ijsschep maak je bolletjes van het kokosbeslag, en druk je op de bakplaat. Je mag de bolletjes 2 cm uit elkaar plaatsen, ze zullen in de oven dezelfde grootte behouden.
 • 4
  Ze mogen nu in de oven op 180 graden, voor in totaal ongeveer 15 minuten. Draai de bakplaat even om na 10 minuten. Wanneer de Kokosklappers goudbruin zijn, mogen ze uit de oven. Laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.
 • Deel dit recept

  Andere recepten