1
Mix alle ingrediënten bij elkaar in een pan, het liefst een pan met een dikke bodem. Op laag vuur moet je het zo’n 5 minuten doorroeren, het begin van je spierballen! Op een gegeven moment zul je zien dat de suiker smelt en het beslag iets meer soepel wordt. Roer het dan nog even 2 minuten door. Schraap met een spatel ook constant langs de bodem van de pan, om aanbranden te voorkomen.
2
Haal het beslag van het vuur. Bekleed nu een grote bakplaat met bakpapier.
3
Met de ijsschep maak je bolletjes van het kokosbeslag, en druk je op de bakplaat. Je mag de bolletjes 2 cm uit elkaar plaatsen, ze zullen in de oven dezelfde grootte behouden.
4
Ze mogen nu in de oven op 180 graden, voor in totaal ongeveer 15 minuten. Draai de bakplaat even om na 10 minuten. Wanneer de Kokosklappers goudbruin zijn, mogen ze uit de oven. Laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.