75 gram geraspte kokos
150 ml melk
70 gram kristalsuiker
200 ml kokosmelk
200 ml slagroom
2 el kokoslikeur (bijv. Malibu)
1 eetlepel rasp van limoen
Heerlijk romig kokosijs om zelf te maken. Het allerlekkerst met versgeraspte kokos en limoen. Serveer het op een zomerse dag in een kokosnoot voor een tropische effect.
Bereiding
1
Rasp de kokos en de limoen.
2
Doe de melk samen met de geraspte kokos in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat dit een half uur staan.
3
Meng de kokosmelk, de suiker en de slagroom in een andere kom met de kokoslikeur en de limoenrasp en roer dit goed door.
4
Doe het melk/kokosmengsel bij het slagroommengsel en roer goed door.
5
Zet in een kom in de koelkast tot het goed koud is geworden.
6
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Schep het vervolgens in een kom en zet deze in de vriezer.
7
Heb je geen ijsmachine? Laat het mengsel in een lage schaal in de diepvries in 6 uur bevriezen. Roer in het laatste geval het mengsel ieder uur met een vork goed door.
8
Bewaar de lege kokosnoot om het ijs in te serveren.