kipwraps-avocado-DS
Kipwraps met avocado en veel groente

Ingrediënten

Voor 6 wraps:
200 gram (spelt)bloem
1 tl bakpoeder
Snufje zeezout
3 el milde olijfolie
175 ml water (net van de kook af)

Vulling
500 gram biologische kipfilet
1 rode paprika
1 avocado
Sap van een halve citroen
Bosje lenteui
Mais
Paar bladen kropsla
Kruiden (paprikapoeder, kurkuma, chilivlokken en verse peterselie)

Comfort food gezonde stijl: kipwraps met avocado. Wraps kan je natuurlijk in de supermarkt kopen maar als je eenmaal deze zelfgemaakte wraps hebt gegeten, wil je nooit meer anders. De vulling is lekker fris met avocado, citroen, groenten en kip.

Bereiding

  • 1
    Roer de bloem, bakpoeder, zeezout en olijfolie door elkaar. Voeg hier in kleine beetjes het water doorheen, roer dit met een lepel. Als het afgekoeld is kan je het deeg ook nog even met je handen kneden tot een soepel geheel (mag best een beetje plakkerig zijn). Leg het deeg vervolgens een half uurtje aan de kant (op een warm plekje).
  • 2
    In deze tijd kan je de vulling voorbereiden. Snij de paprika in repen, de lenteui in grove rondjes en de kip in stukken. Gril de paprika samen de met lenteui en mais een paar minuten op hoog vuur in de pan. Bestrooi de kip met de kruiden en bak of gril deze in de pan met een beetje olijfolie.
  • 3
    Ondertussen kan je de wraps afmaken. Verdeel het deeg in 6 bolletjes. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bollen uit tot een dunne ronde wrap. Leg de wrap in een droge warme pan, bak de onderkant kort tot het lichtbruin wordt. Dan draai je de wraps om en bak je nog een minuutje. Je kan de wraps goed bewaren in een theedoek (evt. nog insmeren met een beetje olijfolie).
  • 4
    Dan is het tijd voor de laatste stap: de wrap beleggen! Smeer een lekkere laag geprakte avocado met een beetje citroensap op de wrap en dan naar smaak de kip, groenten, sla en peterselie erbij. Oprollen, prikkertje erin en bon appetit!
  • Andere recepten