kipstoofpot-kumquats
Kipstoofpot met een saus van kumquats

Ingrediënten

4 kipfilets
12 verse kumquats
50 ml olijfolie
1 kaneelstokje
1 theelepel saffraan
1 eetlepel geraspte gember
1 glas zoete witte wijn
Sap van 1 sinaasappel
Zout en peper
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd

Door deze kip in de zelfgemaakte saus met kumquats te stoven, zet je simpelweg iets bijzonders op tafel. Dit is een heel eenvoudig recept dat bijzonder van smaak wordt door het gebruik van verse kumquats in de saus.

Bereiding

  • 1
    Doe de kumquats in een pan met kokend water en laat ze en paar minuten doorkoken. Giet af, laat even afkoelen en snijd alle kumquats doormidden.
  • 2
    Bak de kipfilets in een grote pan met de olijfolie. Voeg de kaneel, saffraan en gember toe en bak tot alle kanten van de kip goudbruin zijn.
  • 3
    Voeg nu de wijn en de sinaasappelsap toe en laat de kip gaar stoven. Als de saus een beetje ingedikt is, voeg je zout en peper toe. Zet het vuur lager en voeg kumquats, de ui en de knoflook toe. Laat het geheel nu nog even doorstoven tot de smaken goed ingetrokken zijn.
  • 4
    Serveer warm met rijst of frites.
  • Andere recepten