Probeer deze heerlijke kipdijspiesen met haricots verts eens! Door de haricots verts boontjes te wokken, behouden ze de meeste maak en vitaminen én blijven ze lekker knapperig. De kipspiezen kun je natuurlijk ook op de BBQ klaarmaken!
Bereiding
1
Haal de haricots verts af aan één kant, de kleine dunne puntjes kun je laten zitten.
2
Snijd de kipdij in 4 grove stukken. Marineer de kip in limoensap, olie, honing, zout en peper. Meng goed door elkaar en rijg daarna aan spiesen. Grill op gematigd vuur de spiesen aan beide kanten goudbruin totdat ze gaar zijn.
3
Kook de rijst in afgepast water, de juiste verhouding 1 kopje rijst met 2 kopjes water. Zet het vuur lager zodra de rijst kookt en dek de pan af met een deksel. De rijst hoef je nu niet af te gieten en is vol van smaak.
4
Maak een kruidige gember-knoflook salsa. Maak de gemberwortel schoon en rasp fijn. Pers ook de teentjes knoflook uit en meng dit samen met gehakte peterselie, grof gemalen peper en zout door elkaar.
5
Snijd de rode ui in partjes of halve ringen. Wok de haricots verts en de uien in een wok in een scheutje olie. Schud regelmatig om. Na enkele minuten zijn de boontjes beetgaar en kan het vuur laag. Roer er wat harissa sambal doorheen naar smaak voor een pittige twist.
6
Garneer de harticots verts met fijngehakte pinda’s. Besmeer de kipspies met de kruidige gember-knoflook salsa. Serveer met de rijst.